Βαγγέλης Σκαρμούτσος

Η ορειβασία πάντα ήταν στο αίμα μου. Μέχρι την γ' δημοτικού μεγάλωσα σε χωριό, παίζοντας στο ύπαιθρο όλη την ώρα. Στην συνέχεια μετακομίσαμε στην Θεσσαλονίκη και με τα χρόνια, συσσωρεύτηκε η ανάγκη μου για επαφή με τη φύση.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 ήταν τέτοιες οι συγκυρίες που η μόνη μου διέξοδος για να χαλαρώσω ήταν μία εκδρομή. Τότε έμαθα ότι η Ορειβατική Λέσχη Θεσσαλονίκης οργάνωνε κάποια μονοήμερη εκδρομή στον Κίσαβο και δεν το πολυσκέφτηκα. Δήλωσα συμμετοχή αμέσως.

Ήταν η αναγέννηση μου, μέσα από την πανέμορφη θέα, τον καθαρό αέρα, την κούραση της επαφής με το άγριο βουνό, την σιωπή, τις φωνές, την μοναξιά αλλά και την ομαδικότητα και αλληλεγγύη της ορειβατικής ομάδας της Λέσχης.

Mετά από πολλές εκδρομές-ορειβασίες, σκέφτομαι αυτή την ηρεμία που μου πρόσφερε και μου προσφέρει απλόχερα το βουνό, μέσα από την φιλική αγκαλιά της Ορειβατικής Λέσχης Θεσσαλονίκης, και είμαι σίγουρος οτι ποτέ δεν θα το αποχωριστώ.

Χιόνια στο βουνό.

Οι φωτογραφίες που θα δείτε στον κατάλογο είναι μέρος από την προσωπική συλλογή μου και ελπίζω να σας άρεσαν.

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει φωτογραφίες που λήφθηκαν με φιλμ και στην συνέχεια σαρώθηκαν και επεξεργάστηκαν προκειμένου να έχουν την κατάλληλη μορφή για τα δεδομένα του διαδικτύου της εποχής που δημιουργήθηκαν.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μου, γράψτε στο skarmoutsosv@gmail.com
(το παλαιότερο vaggr@hotmail.com δεν ισχύει και προερχόταν από το vaggelis greece)